The cuisine which has been served at the ORSOGRIGIO restaurant for about 30 years could be defined as territorial-traditional. But just a single dish is sufficient to understand just how limited this definition really is.
To give some examples: Cappelletti (similar to ravioli) filled with homemade cheeses drizzled with a garden fresh topinambur (Jerusalem artichoke) sauce - transform tradition into avant-garde creativity; or venison medallions with cranberries accompanied with polenta from Storo and Spadona pear with saffron. The creativity of ORSOGRIGIO's cuisine is rooted in the ingredients' territory of origin and provides the basis for extraordinarily harmonious combinations.
It is a true declaration of love for cooking; Cristian Bertol's hands are the technology and the style is his personal, unmistakable touch. The vegetables are homegrown in the family vegetable garden located 1000 metres above sea level, while the search for that elusive ingredient is the raison d'être for any dish that is to be transformed into a masterpiece. Exclusive, and indisputably, seasonal and fresh.
ORSOGRIGIO restaurant: Trentino cuisine with a world-wide horizon.
Cristian cucina dal 1984, cioè da quando, a soli 11 anni, affiancò il padre che lo volle accanto durante i primi anni di gestione del ristorante. Si tratta di una storia che continua tuttora, una storia diventata poi la stessa di ORSOGRIGIO ristorante.
Cristian ha studiato in Trentino, ma presto ha ampliato i suoi orizzonti e lo sguardo fuori regione. Tra il 1990 e il 1992, in Lombardia, Veneto e Toscana, ha accumulato competenze in ristoranti di rilievo nazionale e internazionale.
Dopo anni di esperienze internazionali (Parigi, New York e Miami, a Goteborg per la Famiglia Reale svedese, Brasile, Cile, Colombia, Argentina, corsi per l’alta società austriaca a Vienna e Strasburgo e tanto altro), diventa noto al grande pubblico come uno degli ospiti più apprezzati della Prova del cuoco, condotto da Antonella Clerici e in onda su Rai Uno.